ÚJ GENERÁCIÓS JÁTSZÓPARK A GYERMEKEKNEK ÉS CSALÁDJAIKNAK

A Kinder Joy of moving Park a Vicolungo The Style Outlets bevásárlóközpontban található Milánó közelében. A hatalmas játszópark az egyedüli ilyen Olaszországban. Eredetileg a 2015-ös milánói expóra készült parkot azóta fejlesztették és felújították, így folyamatosan több mint 1700 négyzetméter áll rendelkezésre a motoros készségek fejlesztéséhez – és mindez teljesen ingyen.

A park a Kinder, Vicolungo önkormányzata és a Neinver (az outlet ágazat vezető európai szereplője) együttműködésével jött létre: a szereplők azonos értékeket képviselnek a gyermekek és a családok vonatkozásában, amiből közös társadalmi felelősségvállalási projekt született.

Olvassa el a hírt, és tekintse meg a videót

 

Comune Vicolungo
Kinder Joy of moving
Vicolungo The Style Outlets

AZ ELSŐ KINDER JOY OF MOVING PARK

A Kinder Joy of moving Park egy játszótér, amely az 5–12 éves gyermekek motoros készségeire koncentrál több mint 1700 négyzetméteren. A játékos testmozgást igénylő nyolc szerkezetnek köszönhetően, amely a Kinder Joy of moving módszer alapján és a nápolyi Federico II egyetem ipari formatervezői tanszéke segítségével készült, a gyermekek aktívak, miközben jól érzik magukat.
Egy színpompás és boldog környezetben egyedi és innovatív berendezések segítik a gyermekeket a Joy of moving nevelési módszer 4 alapvető összetevőjének fejlesztésében.
A játékból adódó módszer fejleszti a kapcsolati és szociális megközelítést, és úgy alakították ki, hogy a fejlődésben lévő gyermekkel kapcsolatos minden szempontot figyelembe vegyen, azaz fejlessze a fizikai hatékonyságot, a motoros koordinációt, a kognitív funkciókat és az életvezetési készségeket is – így fokozva az önállóságot és a képességet a mindennapi élet kihívásainak leküzdésére.

 

A JÁTSZÓTÉR: JÁTÉKOK ÉS FUNKCIÓIK

A játékos testmozgást igénylő szerkezetek mindegyike egyedi funkcióval bír, amely a gyermek egy adott készségét célozza: kontroll, elkötelezettség, erőfeszítés, egyensúly, kitartás, bátorság, stabilitás és kezdeményezőkészség.
A játszótér részei: több mint 5 méteres mászófal, négy különböző fal és különféle mászóútvonalak – hogy megtanítsák a gyermekeknek az elkötelezettség értékét; egy terület, ahol kipróbálható a szörfözés, és megtanulható a kontroll és a stabilitás fontossága; ugrójáték a bátorság tesztelésére; egy felület, ahol szabadon repülhetünk, mint a madarak – az erőfeszítés tesztelésére és irányítására; forgó gomba a legbátrabbaknak; és számos egyéb játék érhető most el, először Európában, egy bevásárlóközpontban.

 

THE PLAYGROUND: THE GAMES AND THEIR FUNCTIONS

 

* A fotók készítésekor betartottuk a Covid–19 munkakörnyezetekben történő visszaszorítására és terjedésének leküzdésére irányuló intézkedéseket, melyeket Olaszországban a Miniszterek Tanácsának elnöke, a gazdasági miniszter, a munkaügyi és szociálpolitikai miniszter, valamint az egészségügyi miniszter és a szociális partnerek által elfogadott, 2020. március 14-i protokoll és annak későbbi kiegészítései tartalmaznak.