UN PARC LA STANDARDELE NOII GENERAȚII DEDICAT COPIILOR ŞI FAMILIILOR LOR

Parcul Kinder Joy of moving, situat la Vicolungo The Style Outlets, aproape de Milano, este un parc de joacă prin activitate fizică, unicul de acest gen în Italia. Conceput iniţial pentru ExpoMilano2015, Parcul a fost acum actualizat şi modernizat, oferind peste 1.700 mp de spaţiu permanent pentru dezvoltarea abilităţilor motorii - totul complet gratuit.

Parcul este rezultatul parteneriatului dintre Kinder, municipalitatea Vicolungo şi Neinver - un lider european în sectorul outlet - unite de un set de valori axat pe copii şi familii, într-un proiect comun de responsabilitate socială.

Citește ştirile şi vezi video

 

Comune Vicolungo
Kinder Joy of moving
Vicolungo The Style Outlets

PRIMUL PARC KINDER JOY OF MOVING

Parcul Kinder Joy of moving este un loc de joacă axat pe abilităţi motorii pentru copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani, care se întinde pe mai mult de 1.700 de metri pătraţi.
Datorită unui „mediu facilitator” format din opt piese de echipament fizic de joc bazat pe metoda Kinder Joy of moving şi dezvoltat de Departamentul de Inginerie Industrială de la Universitatea Federico II, din Napoli, copiii se pot implica şi se pot distra.
Într-o lume plină de culoare, veselă, echipamentele unice şi inovatoare exersează abilităţile copiilor pentru a dezvolta cele 4 elemente fundamentale ale metodei educaţionale Joy of moving.
Metoda, care este derivată din joc, vizează o viziune relaţională şi socială şi este concepută pentru a implica toate aspectele persoanei în creştere, dezvoltând eficienţa fizică, coordonarea motorie, funcţiile cognitive şi deprinderile de viaţă, pentru a-i spori autonomia şi capacitatea de a face faţă provocărilor vieţii de zi cu zi.

 

SPAŢIUL DE JOACĂ: JOCURILE ŞI FUNCŢIILE LOR

Fiecare piesă a echipamentului de joacă prin activitate fizică are propriile sale avantaje specifice, activând o anumită abilitate a copilului: control, angajament, efort, echilibru, rezistenţă, curaj, stabilitate şi iniţiativă.
Locul de joacă pune la dispoziţie: un perete de căţărare de peste 5 metri, patru pereţi diferiţi şi diverse căi de căţărare, pentru a învăţa copiii despre valoarea angajamentului; o zonă pentru a încerca surfingul, pentru a afla importanţa controlului şi stabilităţii; o staţie de salt liber pentru a le testa curajul; o platformă pentru a zbura ca păsările, pentru a testa şi controla efortul; o ciupercă care se învârte pentru cei mai îndrăzneţi; şi multe alte atracţii disponibile pentru prima dată în Europa într-un mall de tip outlet.

 

THE PLAYGROUND: THE GAMES AND THEIR FUNCTIONS

 

* Fotografiile au fost făcute în deplină conformitate cu măsurile de combatere şi limitare a răspândirii virusului COVID-19 în mediile de lucru, prevăzute de protocolul relativ adoptat de preşedintele Consiliului de Miniştri, Ministrul Economiei, Ministrul Muncii şi Politicilor Sociale, Ministrul Sănătăţii şi partenerii sociali, din data de 14 martie 2020, precum şi completările ulterioare.