Imagini din repertoriu. Fotografiile au fost făcute înainte de urgența de sănătate legată de pandemia Covid-19
Argentina

Argentina

Programul nostru

Kinder Joy of moving este programul internațional de responsabilitate socială corporativă al Grupului Ferrero, care încearcă să aducă copiilor bucuria mișcării. Programul urmărește să promoveze și să încurajeze exercițiile fizice în rândul copiilor și tinerilor, precum și să promoveze obiceiurile de viață sănătoase începând din copilărie, pentru a deveni o parte integrantă a rutinei zilnice a copiilor.
În colaborare cu parteneri calificați și experți din Argentina, Kinder Joy of moving are 5 acorduri de colaborare cu federații și asociații sportive pentru promovarea și organizarea de jocuri și evenimente sportive.
Programul susține programe de educație fizică, asigură echipamente tehnice, promovează campionate, susține evenimente sportive pentru copii, organizează campusuri multidisciplinare pentru a încuraja copiii să practice sport, cooperează cu sportivi și foști campioni ca „ambasadori” ai unor obiceiuri de viață sănătoase și susține proiecte de cercetare academică destinate să răspândească beneficiile unei vieți active.

Din 2013, Kinder Joy of moving a promovat, printr-un acord de colaborare și sponsorizare, activitățile Federației Argentine de Volei care vizează practicarea activităților sportive legate de volei de către copii și tineri.

Din 2014, colaborăm promovând sportul în rândul copiilor și adolescenților prin organizarea mai multor inițiative legate de handbal în colaborare cu Federația Metropolitană de Handbal din Buenos Aires.

Din 2018, Kinder Joy of moving, în colaborare cu Confederația Argentiniană de Gimnastică promovează și încurajează activitatea fizică în rândul celor mici prin organizarea de inițiative legate de gimnastică, în următoarele discipline: gimnastică generală, artistică, ritmică și aerobică.

Printr-un acord de colaborare cu Institutul Superior de Educație Fizică nr. 1, Kinder Joy of moving promovează programe de cooperare pentru dezvoltarea de seminarii, conferințe și cicluri de formare care vizează formarea, perfecționarea academică și profesională la toate nivelurile învățământului superior, cu orientare către comunitatea educațională. În plus, Kinder Joy of moving stimulează producția și cooperarea în proiecte de cercetare academică privind rata activității fizice la copii și adolescenți pentru a face schimb de informații științifice și tehnice.

Programul de consolidare instituțională a orașului Buenos Aires, adresat cluburilor sportive sociale, are ca scop consolidarea instituțională a cluburilor de cartier, astfel încât acestea să poată răspunde mai bine cerințelor și nevoilor comunității lor. Prin ateliere și seminarii, promovează aspectele integrale ale formării și mișcării la copii și adolescenți. Kinder Joy of moving în colaborare cu programul „Empower your club” organizează sesiuni de antrenament și evenimente sportive în cluburi pentru a aduce copiii mai aproape de practicarea diferitelor sporturi.

Rezultatele

150

de instituții participante

17.000

de idei primite de la copii pentru
provocările Covid19 pe social media