Imagini din repertoriu. Fotografiile au fost făcute înainte de urgența de sănătate legată de pandemia Covid-19
Australia

Australia

Programul nostru

În Australia, 2019-20 este al treilea an al parteneriatului de cercetare Joy of Moving cu Universitatea Deakin care are loc în școli din Melbourne. Proiectat în comun de profesori și psihologi, programul este ghidat de două principii fundamentale: Orice fel de mișcare este bună și Mișcarea ne ajută să ne simțim bine.

Programul de 10 minute este susținut de profesori de 4 ori pe săptămână în timpul orelor de curs, incluzând aproximativ 2 minute de psihoeducație prin cărți de povești sau clipuri animate. Această abordare nouă îi învață pe copii despre legătura dintre minte și corp și cum mișcarea poate fi un instrument care ne ajută să facem față unor emoții puternice.

Profesorii au menționat că programul îi poate ajuta pe copii să se concentreze asupra activităților de la clasă. Comentariile pozitive includ: „Le permite elevilor să iasă din munca monotonă și să ia o pauză pentru a-și recupera energia și entuziasmul”, „Elevii sunt motivați să se implice în alte activități după program”, „Voi continua să folosesc acest program, deoarece îmbunătățește concentrarea copiilor la clasă ” și „Elevii sunt implicați și gata să învețe după aceea”.

Câteva comentarii de feedback de la profesori despre program: „Vă mulțumim că ați oferit școlii noastre oportunitatea de a pune în aplicare un astfel de ingredient vital, component al învățării lor holistice”. „Vă mulțumim pentru proiectarea acestui program. Este esențial să aducem mai multă mișcare la clasă.”

Descoperă

Vizualizează clipul

Rezultatele

3,586

de școlari peste studiul de cercetare

244

de profesori implicați din 24
de școli normale și specializate

PARTENERIATELE NOASTRE DIN AUSTRALIA

Deakin University