Archív képek. A fotók a Covid-19-es járvány egészségügyi vészhelyzete előtt készültek
Australia

Ausztrália

Programunk

Ausztráliában 2019-20 a harmadik év, hogy a Melbourne-i iskolákban a Deakin University-vel Joy of moving kutatási együttműködést folytatunk. A programot tanárok és pszichológusok tervezték, és két alapelv vezérli: Bármely mozgás jó mozgás, és a mozgás segít, hogy jól érezzük magunkat.

A 10 perces programot a tanárok hetente négyszer tartják az órák ideje alatt, beleértve körülbelül 2 perc pszichooktatást olvasókönyvek vagy animációs videók segítségével. Ez az új célkitűzés a gyerekeket megtanítja a test-lélek összefüggésre, és arra, hogy a mozgás miként használható a kihívást jelentő érzelmek feldolgozásában.

A tanárok megfigyelték, hogy a program segíthet a gyerekeknek abban, hogy jobban koncentráljanak az osztálytermi tevékenységekre. Néhány példa a pozitív kommentekre: "Lehetővé teszi a diákok számára, hogy kilépjenek a monoton munkából, és szünetet tartsanak, visszanyerjék energiájukat és lelkesedésüket", "A diákok motiváltak lesznek más tevékenységek folytatására a program után", "A programot továbbra is használni fogom, mivel javítja a gyerekek koncentrációját az osztályban”, és „A diákok elkötelezettek és készek utána tanulni”.

Néhány program-visszajelzés a tanároktól: „Köszönjük, hogy iskolánknak lehetőséget biztosítottak holisztikus tanulásuk ilyen létfontosságú összetevőjének és elemének megvalósítására”. „Köszönjük, hogy megtervezte ezt a programot.” Alapvető, hogy több mozgást vigyünk az osztályokba.

Fedezd fel

Nézd meg a videót

Az eredmények

3586

iskolás a kutatásban

244

tanár 24 általános
és szakiskolából

PARTNEREINK AUSZTRÁLIÁBAN

Deakin University