Bosnia Herzegovina

Bosznia-Hercegovina

Programunk

Az idei boszniai Ifjúsági Játékok sakk és asztalitenisz versenyekkel kezdődtek 2021. április 30-án Bijeljinában és Szarajevóban.

Az idei versenyek a csapatsportágakban - futsal, kosárlabda, röplabda, kézilabda és strandröplabda - 2021. május 10-én kezdődtek Srebrenicában. 2021-ben a YSG 45 városban szervezett versenyeket, a Kinder Joy of moving kosárlabdatornát pedig 29 városban rendezték meg.

2021. június 18-án hivatalosan is megnyitották a 11. Srebrenicai Játékokat. Az eseményen részt vettek Srebrenicából, Bratunacból, Zvornikból, Miliciből és más környező településekről érkezett fiatalok. Nagy meglepetés volt minden résztvevő számára a korábbi NBA Brooklyn Nets játékos, a YSG résztvevő és YSG nagykövet, Džanan Musa szereplése. Džanan a kosárlabdapályán ismerkedett a gyerekekkel, és szívesen fotózkodott is velük. Az ünnepséget a srebrenicai Poletarac óvoda 50 gyermekének zenés előadása nyitotta meg. A 60 perces eseményt az N1 bosznia-hercegovinai csatorna és a SportKlub regionális sportcsatorna élőben közvetítette.

Az említett városokban rendezett versenyek után a Covid-19 korlátozások miatt az YSG vezetőség futsal, kosárlabda és röplabda elődöntőket szervezett Tuzlában, Bihacson, Mostarban és Zenicában, és ezen versenyek győztesei lehetőséget kaptak arra, hogy a szarajevói nagydöntőn vegyenek részt.

A nagydöntőt 2021. július 6-8. között rendezték meg Szarajevóban, és az ország különböző régióiból 710 döntős vett részt és versenyzett a különböző csapatsportágakban.

Az eredmények

45,126

részvevők

45

városok

PARTNEREINK BOSZNIA-HERCEGOVINÁBAN

Croazia Bosnia Logo Košarkaški savez BIH
Croazia Bosnia Logo OC BiH
Logo uefa foundation