A Kinder és a boldog gyermekkor

A Kinder meggyőződése, hogy a boldog gyermekből boldogabb felnőtt lesz, ezért törekszünk arra, hogy apró, de fontos, örömteli pillanatokkal gazdagítsuk a gyermekek és a családok életét világszerte. Nem mindenki tudja azonban, hogy a Kinder hosszú évek óta elkötelezett egy másik fontos célkitűzése mellett is, nevezetesen, hogy örömet szerezzen a gyermekeknek a mozgás révén, és erősítse természetes igényüket, hogy aktívak legyenek, mozogjanak és játszanak.

A Kinder és a Joy of moving

Ezért indítottuk útjára a Kinder Joy of moving („a mozgás öröme”) programot, amely a Ferrero Csoport nemzetközi társadalmi felelősségvállalási projektje. A Kinder Joy of moving projekt keretében világszerte 28 országban 2,6 millió gyermeket és családot ösztönzünk az aktív életre, a testmozgás szeretetére, hogy kellemes és örömteli élményekkel gazdagodva javíthassák életvezetési készségeiket. A projekt alapelve az a határozott meggyőződésünk, hogy a mozgás szeretetének köszönhetően a gyermekekből boldogabb felnőttek válnak.

Bármi legyen is a játék, győzzön az öröm

Nem számít a sportág, a helyszín vagy a gyermek teljesítménye és képességei – a Kinder Joy of moving gondoskodik arról, hogy a mozgás öröme győzzön.
A Kinder Joy of moving iskolán belüli és kívüli testnevelési programokat, gyermekeknek szánt sporteseményeket, valamint iskolai versenyeket szervez és támogat azzal a céllal, hogy a testmozgás mindenekelőtt örömteli legyen a gyermekek számára. A Kinder Joy of moving keretében több sportágat átfogó eseményeket is szervezünk annak érdekében, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek a testmozgáshoz. A gyermekek motiválása érdekében sportolókkal és bajnokokkal működünk együtt, valamint az aktív életmód előnyeit vizsgáló kutatási projekteket támogatunk.

SZABÁLYAINK

A program egyetemes értékének biztosítása érdekében kötelező szabályokat határoztunk meg.

KONKRÉT EREDMÉNYEK

A Kinder Joy of moving 2005 óta létezik és bővül. Célja a programok folyamatos fejlesztése és bővítése úgy, hogy a változás minden esetben a tényleges célkitűzések megvalósítását szolgálja.
Kids
2,6 milliógyerek élvezhette a mozgás örömét a pandémia jelentette nehézségek ellenére
Countries
28ország
Social media users reached
150,3 millióközösségimédia- elérés
*Időszak: 2020. szeptember – 2021. augusztus
Federations
121szövetség és egyesület
Investments
+10,4 millió euróráfordítás

Tudjon meg többet a „Kinder Joy of moving” program eredményeiről a Ferrero 2021-as Fenntarthatósági jelentéséből >

PARTNEREINK

A „Kinder Joy of moving” program a világ minden táján elérhető és neves intézményektől, minisztériumoktól, egyetemektől, magánvállalatoktól, illetve szervezetektől, öt olimpiai bizottságtól, 121 sportági szövetségtől, valamint az ISF-től (lnternational School Sport Federation - Nemzetközi Iskolasport Szövetség) kapunk segítséget.

MAGÁNVÁLLALATOK

MAGÁNVÁLLALATOK

A Kinder Joy of moving olyan vállalatokkal működik együtt, amelyek ugyanazokat az értékeket követik és ugyanazokat a célokat kívánják elérni, mint a program. Az Egyesült Nemzetek 2030-as fenntartható fejlődési céljaival összhangban a cél „a megvalósítás módjainak megerősítése és a nemzetközi együttműködés felélesztése a fenntartható fejlődés terén”.

Neinver

KINDER JOY OF MOVING PARK

A „Kinder Joy of moving” park az első állandó park, amelyet kifejezetten gyermekeknek és családjuknak hoztunk létre a Kinder Joy of moving program keretében. A Vicolungo The Style Outlets bevásárlóközpontban található, melynek tulajdonosa a Neinver Group.

Costa

INDUL A KINDER JOY OF MOVING PROGRAM

A Kinder és a Costa világszerte közösen népszerűsíti a mozgás örömét a gyermekek körében. A Kinder Joy of moving projekt a Costa hajók segítségével és az innovatív Joy of moving oktatási módszerrel valósul meg, kifejezetten gyermekekre tervezve, játékra és testmozgásra építve.

INTÉZMÉNYI ÉS OKTATÁSI PARTNEREK

INTÉZMÉNYI ÉS OKTATÁSI PARTNEREK

A Kinder Joy of moving program intézményekkel és minisztériumokkal is együttműködik, és bizonyos országokban speciális projekteket kínál, amelyekben a Joy of moving módszer az iskolai tananyag részeként jelenik meg.

SPORTPARTNEREK

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK SPORTBIZOTTSÁGOKKAL, SPORTSZÖVETSÉGEKKEL ÉS SPORTEGYESÜLETEKKEL

4 OLIMPIAI BIZOTTSÁG

DOSB logo

Német Olimpiai Sportszövetség
A Német Olimpiai Sportszövetség a német sportélet nem kormányzati ernyőszervezete. 2006. május 20-án jött létre a Német Sportszövetség (DSB) és a Németországi Olimpiai Bizottság egyesítésével.

Croatian Olimpic Committee

Horvát Olimpiai Bizottság
A Horvát Olimpiai Bizottságot 1991. szeptember 10-én alapították Zágrábban Horvátország elsődleges sportszerveként. Az olimpiai bizottság feladata a Horvátországot képviselő sportolók szervezése a nyári és téli olimpiai játékokra. Emellett feladata a horvát küldöttség megszervezése a kisebb eseményekre.

Olympic Committee

Bosznia-Hercegovina Olimpiai Bizottsága
Bosznia-Hercegovina Olimpiai Bizottsága 1992. június 4-én alakult meg, és 1993-tól teljes értékű tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak és az Európai Olimpiai Bizottságnak. A nonprofit szervezet a nemzeti sportokkal kapcsolatos képzésért, versenyekért és fejlődésért felelős, valamint delegálja az ország képviselőit a nyári és téli olimpiai játékokra.

Polish Olympic Committee

Lengyel Olimpiai Bizottság (POC)
A Lengyel Olimpiai Bizottság (POC) szervezi a lengyel olimpiai csapat részvételét az olimpiai játékokon, ez a szervezet népszerűsíti az olimpia eszméjét és értékeit. Feladata a tehetséges sportolók fejlesztése, a sport mindenki számára elérhetővé tétele, a dopping elleni küzdelem, illetve az oktatás. A „Kinder Joy of moving” program 2020 óta a Lengyel Olimpiai Bizottság partnere.

1 NEMZETKÖZI PARTNER

ISF

Nemzetközi Iskolasport Szövetség
A Nemzetközi Iskolasport Szövetség egy több sportágat felölelő nemzetközi szervezet, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is elismer, és amely több mint 132 nemzeti iskolasport szervezetet tömörít világszerte. Tagjaival együtt az ISF különböző nemzetközi sportversenyeket és nem versenyszerű eseményeket szervez 13–18 éves diáksportolók számára:

  • 10 évente rendezett nemzetközi diákbajnokság 10 000 résztvevővel a világ minden részéről
  • 1 kétévente megrendezett jelentős sportesemény évente, 10–18 sportággal (ún. Gymnasiade) – ISF nyári/téli diákjátékok, 1500–5000 sportoló részvételével.
  • 3 speciális oktatási sportesemény, melyek célja a fogyatékkal élő fiatalok beilleszkedése; a női egészség, szerepvállalás és vezetői szerep erősítése; a kulturális sokszínűség és az olimpiai szellemiség hirdetése.
 

Az ISF és a Kinder Joy of moving közösen segíti a fiatalokat abban, hogy világpolgárrá váljanak – mindezt az egészséges életmód, a társadalmi integráció és a kölcsönös megértés népszerűsítésével.

TOVÁBBIAK

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A SPORT TERÉN