A Kinder és a boldog gyermekkor

A Kinder meggyőződése, hogy a boldog gyermekből boldogabb felnőtt lesz, ezért törekszünk arra, hogy apró, de fontos, örömteli pillanatokkal gazdagítsuk a gyermekek és a családok életét világszerte. Nem mindenki tudja azonban, hogy a Kinder hosszú évek óta elkötelezett egy másik fontos célkitűzése mellett is, nevezetesen, hogy örömet szerezzen a gyermekeknek a mozgás révén, és erősítse természetes igényüket, hogy aktívak legyenek, mozogjanak és játszanak.

A Kinder és a Joy of moving

Ezért indítottuk útjára a Kinder Joy of moving („a mozgás öröme”) programot, amely a Ferrero Csoport nemzetközi társadalmi felelősségvállalási projektje. A Kinder Joy of moving projekt keretében világszerte 33 országban 2,6 millió gyermeket és családot ösztönzünk az aktív életre, a testmozgás szeretetére, hogy kellemes és örömteli élményekkel gazdagodva javíthassák életvezetési készségeiket. A projekt alapelve az a határozott meggyőződésünk, hogy a mozgás szeretetének köszönhetően a gyermekekből boldogabb felnőttek válnak.

Bármi legyen is a játék, győzzön az öröm

Nem számít a sportág, a helyszín vagy a gyermek teljesítménye és képességei – a Kinder Joy of moving gondoskodik arról, hogy a mozgás öröme győzzön.
A Kinder Joy of moving iskolán belüli és kívüli testnevelési programokat, gyermekeknek szánt sporteseményeket, valamint iskolai versenyeket szervez és támogat azzal a céllal, hogy a testmozgás mindenekelőtt örömteli legyen a gyermekek számára. A Kinder Joy of moving keretében több sportágat átfogó eseményeket is szervezünk annak érdekében, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek a testmozgáshoz. A gyermekek motiválása érdekében sportolókkal és bajnokokkal működünk együtt, valamint az aktív életmód előnyeit vizsgáló kutatási projekteket támogatunk.

SZABÁLYAINK

A program egyetemes értékének biztosítása érdekében kötelező szabályokat határoztunk meg.

KONKRÉT EREDMÉNYEK

A Kinder Joy of moving 2005 óta létezik és bővül. Célja a programok folyamatos fejlesztése és bővítése úgy, hogy a változás minden esetben a tényleges célkitűzések megvalósítását szolgálja.
Kids
2,6 milliógyerek élvezhette a mozgás örömét
Countries
33ország
Social media users reached
205 millióközösségimédia- elérés
2021. szeptember – 2022. augusztus
Federations
131szövetség és egyesület
Investments
10,8 millió euróráfordítás

Tudjon meg többet a „Kinder Joy of moving” program eredményeiről a Ferrero 2022-as Fenntarthatósági jelentéséből >

HELYI PROGRAMOK

A KINDER JOY OF MOVING helyi szinten számos projektet szervez és támogat, világszerte több mint 131 szövetséggel együttműködve.

Testnevelési programok

Támogatja és szervezi az iskolai és iskolán kívüli testnevelési programokat, szorosan együttműködésben a terület szakértőivel.

Kutatási projektek

Együttműködik egyetemekkel, oktatási minisztériumokkal és intézményekkel, amelyek az aktív életmód előnyeire összpontosító kutatási projekteket támogatják.

Sportesemények és iskolai programok

A sportági szövetségekkel együtt támogatja és népszerűsíti az ifjúsági sportprogramokat és rendezvényeket, valamint az iskolai kezdeményezéseket. Ezek célja, hogy a "JOY OF MOVING" módszer által inspirált egyedülálló filozófiát követve megszerettesse a gyermekekkel a sportolást.

Multidiszciplináris események

Gyermekeknek szóló táborokat és rendezvényeket szervez, amelyek különböző sportágakon és szakágakon alapulnak.