Kinder Joy of moving Park opens at Vicolungo The Style Outlets

Az első Kinder Joy of moving park a Vicolungo the Style Outlets-nél

Videó lejátszása

Vicolungo, Olaszország - Soremartec, a Ferrero Group egy vállalata, és a NEINVER, egy piacvezető európai outlet bevásárlóközpont üzemeltető, megnyitották Olaszország első ‚Joy of moving Park‘-ját a Vicolungo The Style Outletsnél, Novara térségében. Az eredetileg az ExpoMilano2015-re tervezett parkot most korszerűsítették és felújították, így több mint 1700 négyzetméternyi állandó helyet biztosít a motoros készségek fejlesztéséhez - minden teljesen szabadon használható.

Alberto Cirio, Piemonte tartományi elnöke részt vett a megnyitón.

A ""Kinder Joy of moving Park"" ma nyílt meg a Vicolungo The Style Outlets bevásárlóközpontnál, fél órányira Milánótól, amelynek tulajdonosa a Neptune, a Nuveen Real Estate és a NEINVER, egy piacvezető európai outlet bevásárlóközpont üzemeltető közös vállalkozása. Vicolungo önkormányzata, a Soremartec (a Ferrero Group egy vállalata) és a Neptune közötti partnerség eredményeként a ""Kinder Joy of moving Park"" egy ingyenes játszótér, amely a Ferrero Group ""Joy of moving"" nemzetközi CSR projektjének elvei szerint épült meg azért, hogy a gyermekeket és a családokat világszerte fizikai tevékenységekre ösztönözze.

Alberto Cirio, Piemont tartományi elnöke részt vett a hivatalos megnyitón. Az alábbiakat mondta: ""Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy kezdettől fogva figyelemmel kísérhettem a ‚Joy of moving‘ program kialakulását. Nagy örömömre szolgál, hogy a köz- és a magánszféra együttműködése – amelyre hazánkban oly nagy szükség van egy ilyen időszakban – Olaszországban egyedülálló parkot hozott létre, ami a térség büszkeségének valódi forrása.""

Marzia Vicenzi, Vicolungo polgármestere elmondta, hogy a projekt ""lehetőséget nyújt a bevásárlóközpontot nap mint nap felkereső gyermekeknek és családoknak, hogy tanuljanak és szórakozzanak. Ez egy páratlan hely, hatalmas társadalmi értéke van, további érv arra, hogy minél többen felkeressék Vicolungót.""

A PARK ÉS A GYEREKEKNEK SZÓLÓ LÁTVÁNYOSSÁGOK A VICOLUNGO THE STYLE OUTLETS-NÉL

A ‚Kinder Joy of moving Park‘ egy olyan játszótér, amely az 5-12 éves gyermekek motoros képességeire összpontosít, több mint 1700 négyzetméteren. Ez az első, a Kinder program keretében elindított állandó park Olaszországban és világszerte.

A parkot felkereső gyermekek szórakozva tanulhatnak vagy fejleszthetik fizikai készségeiket. A nápolyi Federico II Egyetem Ipari Mérnöki Tanszéke által kifejlesztett nyolc fizikai játékeszközből álló ""támogató környezet"" ösztönzi a gyermekek fejlődését, és arra bátorítja őket, hogy kreatív megoldásokat keressenek. Ez egy színes, vidám világ, ahol egyedülálló és innovatív eszközök teszik próbára a gyermekek képességeit – és nem csak a motoros funkcióikat. A játszótér jellemzői: egy 5 méternél magasabb mászófal, négy különböző fal és sokféle mászóútvonal, amelyek megtanítják a gyermekeket az elköteleződés értékére; egy terület a szörfözés kipróbálására, ahol az ellenőrzés és a stabilitás fontosságát tanulják meg; egy szabad ugráló, hogy próbára tegyék bátorságukat; a játszótér egyik részén madárként repülhetnek, tesztelhetik és ellenőrizhetik erőfeszítésüket; egy forgó gomba a legmerészebb, vállalkozó kedvű gyerekeknek; és sok más látnivaló először Európában egy outlet bevásárlóközpontban.

A játszótér a főtér mellett található, amelyet a közelmúltban korszerűsíttek az egész Vicolungo The Style Outlets bevásárlóközpont felújításának részeként. Az új területen található a Vico Junior, a NEINVER által gondozott fedett játszótér kisgyermekeknek és családjaiknak, kapcsolódó gyermekfelügyeleti szolgáltatással.

""Egységes oktatási megközelítés van a projekt mögött,"" magyarázta Caterina Pesce egyetemi tanár, a ""Joy of moving"" módszer megalkotója. ""Minden a játékon alapul, hogy bevonjuk a gyerekeket a mozgásba és a sportba a társas kapcsolatokat szolgáló végcél eléréséhez. A módszer célja, hogy a felnövő gyerekeket minden szempontból felkarolja, akik így kölcsönösen fejlesztik fizikai hatékonyságukat, a motoros koordinációt, kognitív funkciókat és élettel összefüggő készségeiket. Javul a függetlenségük és azzal kapcsolatos képességük, hogy szembenézzenek a mindennapi élet kihívásaival.""

Bartolomeo Salomone, a Ferrero elnöke hozzátette: ""A Kinder Joy of moving a Ferrero Csoport nemzetközi CSR projektje, amely jelenleg 34 országban 4,4 millió gyermeket ér el. Azért jött létre, hogy természetes kapcsolatot biztosítson a gyermekek és a családok számára a testmozgással és a sporttal agresszió nélküli, az elköteleződést és az élményszerűséget szolgáló szellemiségben. Ez egy olyan, a játékon és a mozgás örömén alapuló előretekintő megközelítés, amelynek célja a gyermekek és személyiségük fejlesztése.

Carlos González, a NEINVER ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: ""Ez a megállapodás jól illik központjaink stratégiájához és fejlesztéséhez. Azon dolgozunk, hogy ne csak kiváló vásárlási lehetőséget, hanem egyedülálló élményt is biztosítsunk a több mint négymillió látogató, köztük sok család részére, aki évente felkeres bennünket. Biztosak vagyunk abban, hogy egy olyan játszótér, mint amit a Ferrero Csoporttal hoztunk létre, hatalmas vonzerő.""

További információk