The 37th edition of the Skiri Trophy Xcountry

37. Skiri Trophy Xcountry

Videó lejátszása

A Kinder Joy of moving még a 2020-as rendezvényen is csatlakozott a Gruppo Sportivo Castello di Fiemméhez, hogy megszervezzék a cross-country versenyt, amelyet a Lago di Tesero Cross Country Stadionban január 18-án és 19-én tartanak.

A Val di Fiemme adott otthont a FIS (Nemzetközi Síszövetség), FISI (Olasz Téli Sportszövetség) és a Comitato Trentino FISI által elismert 37. Skiri Trophy XCountry rendezvénynek, melyet örömmel támogatott a Kinder Joy of moving még 2020-ban is. A verseny két napját meghatározó olyan közös értékeket, mint a tisztességes játék, a család és a barátság, a különböző országokból érkező gyermekek közösen vallják. Az ibériai Spanyolországtól és Andorrától a szomszédos Szlovéniáig és Bulgáriáig, nem utolsósorban a távoli Brazíliából, és még sok más egyéb országból érkező gyerekek nem csak sportolnak, hanem az integráció és a barátság kötelékének fontosságát is megtapasztalják a pályán belül és kívül is.

Egy állandó találkozó, az egyik a Lago di Teserónál, amely 4 kategóriában - Baby, Cuccioli, Ragazzi és Allievi - fogadja a fiatal sportolókat, akik a klasszikus technikai stílusú versenyben mérik össze erejüket. Ez egyébként idén a World Snow Day partner eseménye volt, a kilencedszer megrendezett World Snow Day 2019/2020 alkalmából.

1300 fiatal sportoló érkezik 7 országból, hogy két napot sportolással és a szórakozással töltsenek: a Kinder Joy of moving ott volt különféle tevékenységekkel és játékokkal a Joy of moving faluban, hogy élményekkel gazdagítsa a gyermekeket és családjaikat két napon át, a barátság nevében.

Így a Kinder Joy of moving ezen a rendezvényen is kitüntette a fiatal sportolót, aki kiemelkedően korrekt volt a többiekkel miközben versenyzett a tisztességes játék, a barátság és az integráció terén. A Kinder Joy of moving Fair Play Trophyt Marco Ianniello nyerte: a verseny utolsó 100 méterén az egyik síléce leesett, az edző hiába próbálta visszarakni, így Marco úgy döntött, mégis folytatja, és megtiszteli a versenyt, bár csak egy síléce van.

Még 2020-ban is nagyon gazdag volt a program: a versenyek 18-án, szombaton kezdődtek, és folytatódtak 19-én, vasárnap is. A Skiri Trophy nem csak a pályán él: Szombat éjjel volt az egyes országok ünnepsége, a képviselőik felvonulásával, a fáklyás felvonulással, a tripod kivilágításával és a nyító ünnepséggel: látványos és egyedülálló közös rendezvény a fiatal sportolóknak.

A trófeával kapcsolatos további információkért látogasson el az esemény honlapjára: www.skiritrophy.com.