In Romania, Joy of moving splits in three

În România, Joy of moving se împarte în trei

4 regiuni, 12 orașe, 200 de școli și aproape 100 de mii de copii: acestea sunt numerele cheie ale activităților desfășurate în 2019 în România, cu scopul de a face activitățile fizice distractive pentru copii, în timp ce ÎI învațați valorile de bază ale sporturilor: prietenie, rezistență, muncă în echipă, fair-play și leadership.

Dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educației din România, programul local constă în 3 etape: Kinder Joy of moving Caravan, Week și Camp, cu scopul de a oferi o nouă perspectivă asupra activităților sportive.

Kinder Joy of moving Caravana constă într-un roadshow în școli, cu lecții demonstrative pentru profesori și jocuri active pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, cu un manual dedicat care trebuie finalizat în timpul jocului.

Săptămâna Kinder Joy of moving Week reprezintă implementarea metodei pe școli: o săptămână completă de activități și jocuri în timpul orelor, pentru a-i face pe copii să experimenteze sportul și mișcarea distrându-se.

Programul Kinder Joy of moving Cup este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și își propune să îi implice în provocări de a lucra în echipe pentru a finaliza probe în sporturi precum baschetul, atletismul și handbalul, înlocuind competițiile standard cu jocuri interactive de echipă pentru a evita orice alt comportament competitiv, în afara fair-play-ului. Finaliștii Kinder+Sport Cup vor avea ocazia să participe la o tabără sportivă la Centrul Olimpic Român din Izvorani, în iunie 2020.