Iniţiativele acestui proiect sunt inspirate de Joy of moving (Bucuria de a face mişcare): o metodă educaţională inovatoare, recunoscută ştiinţific. Metodologia Joy of moving îşi propune să îi facă pe copii să se mişte, prin joc, dezvoltând în acelaşi timp abilităţi cheie în patru domenii majore: capacitate fizică, coordonare motorie, funcţie cognitivă şi creativitate, deprinderi de viaţă. Metoda Joy of moving mută instinctiv accentul de la performanţă la distracţie, de la competiţie la colaborare.

Kinder Joy of moving a dezvoltat metodologia împreună cu Universitatea din Roma „Foro Italico”, MIUR din Regiunea Piemont şi Comitetul Olimpic Italian (CONI). Este rezultatul unui proiect de cercetare lansat în 2012, care a implicat mii de copii din şcolile primare de-a lungul a trei ani. Copiii au avut ocazia să participe la jocuri şi activităţi de mişcare în Orăşelul Joy of moving din Alba, îndrumaţi de 18 absolvenţi în ştiinţe motorii, instruiţi de un comitet ştiinţific de experţi în domeniu. Copiii implicaţi în metodă prezintă îmbunătăţiri ale abilităţilor specifice din cele 4 blocuri.

O METODĂ INOVATOARE

Metoda Joy of moving, născută din conceptul de joacă, este capabilă să încurajeze nu numai dezvoltarea motorie, ci şi evoluţia cognitivă, emoţională şi relaţională a copiilor. A fost concepută pentru a implica toate aspectele individului în creştere, dezvoltând sinergic cele 4 blocuri de abilităţi specifice pe care se bazează activitatea fizică, pentru a îmbunătăţi autonomia şi capacitatea de a face faţă provocărilor din viaţa de zi cu zi.

CAPACITATE FIZICĂ
Se angajează în activităţi fizice
COORDONARE MOTORIE
Învață mişcări complexe
FUNCŢIE COGNITIVĂ ŞI CREATIVITATE
Planifică, coordonează, găsește soluţii uimitoare
DEPRINDERI DE VIAŢĂ
Definește obiectivele, gândește pozitiv, comunică eficient
4 BLOCURI
CELE 4 BLOCURI FUNCŢIONEAZĂ ÎMPREUNĂ PE CALEA PROGRESULUI
 
Autonomie, competenţă, relaţii pentru a îmbunătăţi abilităţile tinerilor într-un mod vesel
CAPACITATE FIZICĂ
Se angajează în activităţi fizice
COORDONARE MOTORIE
Învață mişcări complexe
FUNCŢIE COGNITIVĂ ŞI CREATIVITATE
Planifică, coordonează, găsește soluţii uimitoare
DEPRINDERI DE VIAŢĂ
Definește obiectivele, gândește pozitiv, comunică eficient
4 BLOCURI
CELE 4 BLOCURI FUNCŢIONEAZĂ ÎMPREUNĂ PE CALEA PROGRESULUI
 
Autonomie, competenţă, relaţii pentru a îmbunătăţi abilităţile tinerilor într-un mod vesel

MANUALUL

The Manual

De la mişcare la deprinderi de viaţă

Experienţa câştigată din cercetarea şi experienţa a 20 de colaboratori a fost adunată într-un manual intitulat „Joy of moving. MindMovers & ImaginAction”, un instrument util pentru toate părţile interesate, fie ele instituţii, profesionişti în sport sau persoane fizice.

O echipă multidisciplinară, cu decenii de experienţă combinată, a colaborat pentru a redacta o carte care integrează diferite domenii specifice de cunoaştere cu un numitor comun: educaţi copiii prin mişcare, bucurie şi metode de învăţare care îi vor ajuta pe parcursul întregii vieţi.

 

Theory icon

TEORIE:

Modelul educaţional

Practice icon

PRACTICĂ:

80 de jocuri de activitate fizică

 

MULTE JOCURI PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

Jocurile Joy of moving, pentru a vă distra în interior şi în aer liber

Plecând de la manualul „Joy of moving. MindMovers & ImaginAction”, am produs 20 de tutoriale video, care au fost adaptate la situaţiile de acasă şi în aer liber, dedicate copiilor între 3 şi 10 ani, dar şi mai mari. Jocurile sunt capabile să antreneze implicarea copiilor în metoda celor 4 blocuri de abilităţi specifice

PHYSICAL FITNESS
CAPACITATE FIZICĂ
Aceste jocuri sunt reprezentative pentru acel tip de activitate fizică utilă pentru promovarea sănătăţii fizice a copiilor.
PRINDE OBIECTUL MISTERIOS De la 3 ani în sus SCOPUL JOCULUI

Acesta este un joc foarte popular, care poate fi jucat de copii de toate vârstele. Dezvoltă viteza şi capacitatea de reacţie. Cine este cel mai rapid: dumneavoastră sau copilul? Încercaţi jocul pentru a afla!

MOTOR COORDINATION
COORDONARE MOTORIE
Aceste jocuri sunt derivate din tradiţie şi se îndreaptă spre jocuri asemănătoare sportului; plecând de la povestire şi dramatizare, se îndreaptă spre jocuri multi-sportive.
PRINDE ŞAPCA De la 7 ani în sus SCOPUL JOCULUI

Un joc foarte popular, care poate fi jucat de copii de toate vârstele şi care dezvoltă viteza şi capacitatea de reacţie. Copiii concurează într-un mod jucăuş pentru diferite obiecte care se pretează a fi transmise însoţitorilor lor, efectuând diferite acţiuni.

COGNITIVE FUNCTIONS
FUNCŢIE COGNITIVĂ ŞI CREATIVITATE
Aceste jocuri sunt reprezentative pentru acel tip de activitate fizică utilă pentru promovarea sănătăţii fizice a copiilor.
FOTOCOPIA De la 6 ani în sus SCOPUL JOCULUI

Un joc de memorie care se referă la cunoaşterea corpului (schema corpului).
După ce a observat o mişcare demonstrată de un alt jucător, copilul o reproduce pe alte planuri şi pornind de la diferite poziţii ale corpului, elaborând reprezentarea sa mentală a mişcărilor şi poziţiilor.

LIFE SKILLS
DEPRINDERI DE VIAŢĂ
Aceste jocuri au scopul de a promova toate deprinderile de viaţă care vor fi utile viitorilor tineri şi cetăţeni.
SATCHADA De la 8 ani în sus SCOPUL JOCULUI

Acest joc tradiţional din Bangladesh se concentrează pe simularea deprinderilor de viaţă pe care copilul doreşte să le dezvolte în mod conştient. Particularitatea jocului nu este atât tipul de activitate în sine, cât modul în care este desfăşurată şi dezvoltată, având ca scop, în special, dezvoltarea abilităţilor interpersonale.

ORĂŞELUL JOY OF MOVING

Centrul nostru de cercetare

Orăşelul Joy of moving este un centru de cercetare sportivă care promovează inovaţia şi educaţia în domeniul activităţilor motorii. Este organizat cu mare competenţă şi abilitate de către un comitet ştiinţific care îşi stabileşte propriile obiective. După ce a luat fiinţă ca proiect pilot la Alba în 2012, Orăşelul Joy of Moving a devenit acum un model de succes multifuncţional şi o inspiraţie pentru viitor; unicitatea şi sustenabilitatea acestuia facilitează reproducerea în alte geografii şi culturi.

Sufletul Orăşelului Joy of moving este echipa sa, formată în întregime din profesionişti şi absolvenţi în domeniul ştiinţelor motorii. Scopul lor este acela de a împărtăşi principiile metodei Joy of moving, creată în cadrul unui proiect de cercetare desfăşurat pe parcursul a trei ani în colaborare cu parteneri instituţionali importanţi. Urmărind întotdeauna să-şi răspândească inovaţiile în domeniile sportului şi jocurilor la nivel naţional şi internaţional, echipa orăşelului Joy of moving a făcut recent un turneu de mai multe ori în Italia, iar în 2015 a început să-şi exporte metoda în Franţa, India, Mexic, Brazilia şi Marea Britanie.

 

 

Icon of man stretching
10
absolvenţi în ştiinţe motorii
International implementation icon
implementarea metodei la nivel internaţional